NUTRIȚIEOFERIM CONSULTANȚĂ DE NUTRIȚIE ÎN CADRUL SEDINȚELOR DE CRIOLIPOLIZĂ LA PREȚUL DE 50 LEI

Cele 10 porunci ale siluetei tale frumoase!

1. ÎNCEPE-ŢI ZIUA CU 2 PAHARE DE APĂ PE STOMACUL GOL

După o noapte de deshidratare, ficatul tău e însetat şi dornic să fie hidratat cum se cuvine. Apa bea-o încet, fără grabă, în 10-15 minute.
Dacă o bei pe fugă, pe fugă vei ajunge la toaletă, şi vei fi băut apa degeaba. Acordă-i timp să se absoarbă în corpul tău, să ajungă la ficat şi în restul corpului.

2. CONSUMĂ FRUCTE PÂNĂ LA PRÂNZ, PE SĂTURATE

Că le consumi ca atare, făcute salată sau smoothie, consumă pe săturate fructe şi nu te mai gândi la calorii. Creierul tău adoră zaharurile simple din fructe, iar energia ta de spiriduş va fi la maxim.
Fructele se mănâncă pe săturate, ori de câte ori îţi este foame, până la prânz.
Micul dejun frugivor este obiceiul care nu se mai dezlipeşte de nimeni. Îl vei adora.
Te rog să nu storci fructele, ci să le consumi cu tot cu pulpă (asta înseamnă simple, în smoothie, în salată de fructe). Vei înţelege din mers de ce insist pe acest aspect.
Aici este foarte important să mă ţii la curent cu felul în care te împaci cu fructele.
Dacă ai probleme digestive sau orice reacţie neprietenoasă la fructe, trebuie să parcurgem împreună drumul împăcării, pentru că lucrurile trebuie particularizate pentru tine.
Fructele sunt alimentul cel mai compatibil cu organismul tău, iar dacă momentan nu vă împăcaţi bine, avem puţin de lucrat cu sistemul tău gastric, să îl echilibrăm.
Ai jurnalul, ai grupul de Facebook, ai mail, pentru a ţine aproape de mine.

3. LA PRÂNZ, SEPARĂ PRODUSELE ANIMALE DE CARBOHIDRAŢII COMPLECŞI

Prânzul este cea mai permisivă masă, dar scopul este să micşorăm timpul de digestie şi energia astfel pierdută. Orice combinaţie grea conduce la moleşeală, fermentaţie, balonări, aciditate şi kilograme în plus.
Aşadar, singura ta regulă este următoatea: nu amesteca proteinele animale cu carbohidraţii complecsi.
Adică, nu amesteca nimic din ce este în lista A , cu ce este în lista B.
Fiecare produs din cele 2 liste îl poţi consuma doar lângă legume făcute în fel şi chip.

Lista A – proteine animale: carne, peşte (pentru unii, cică nu ar fi carne 🙂 ), ouă, lactate de orice fel, fructe de mare.
Lista B – carbohidraţi complecşi amidonoşi: făină şi orice produs făinos, cartofi, orez, fasole boabe, mazăre, linte, năut, hrişcă, mălai şi mămăliguţă, mei, pesmet, paste, cereale de orice fel, quinoa, chia.

De exemplu: carnea o combinăm cu legume, iar piureul tot cu legume. Avem un pilaf cu carne? Orezul e în lista B, carnea e în lista A, deci ori mănânci doar orezul, ori mănânci doar carnea, cu nişte legume lângă.
Mai mult de atât, alege un singur tip de mâncare consistentă la prânz si eventual,completează cu nişte legume, crude sau dietetic gătite. De ce? Corpul iubeşte Simplitatea!

4. GUSTAREA OPŢIONALĂ DE DUPĂ AMIAZĂ TREBUIE SĂ FIE MICĂ ŞI DULCE

Scopul gustării de după amiază este de echilibrare glicemică. Hipoglicemia este o comandă internă de “depunere de grăsimi”. Cu cât glicemia este mai constantă, cu atât corpul arde mai uşor grăsimile din “rezerve”.
Gustarea de după amiază e opţională, la minim 3-4 ore de prânz şi trebuie să fie dulce, nu grasă (deci nu consuma nuci/alune sau carbohidraţi complecşi).

Atenţie: ia gustare doar dacă ai mâncat de post la prânz, altfel, dacă ai mâncat cu carne sau ouă, sari peste gustare.
Ce mănânci la 4 ore după prânz? 4-5 smochine SAU 4-5 curmale SAU 1 linguriţă de miere (într-un ceai eventual) SAU 1 fruct.
Regula de aur? O porţie miiică şi dulce.
Nu mai mult, da?

5. ÎNCEPE CINA CU 0.5 L DE SUC LEGUME PE STOMACUL GOL

Sucul de legume este adevărata piatră de încercare din acest program.
Este cea mai valoroasă regulă şi, de departe, cea mai grea.

Prima provocare pentru tine? Să nu îţi imaginezi că vei suferi de foame, mâncând seara cum îţi descriu aici. Seara va fi cea mai dens nutritivă masă şi cea mai uşor de digerat. Şi cea mai cu stomacul gol 🙂
Revenind la tine, cina ta trebuie să înceapă întotdeauna cu 0.5l suc de legume (reţete primeşti repejor , dar găseşti pe grupul nostru privat, la categoria Files) , pe stomacul gol.
Sucul are un timp de digestie de jumătate de oră, de aceea are nevoie obligatoriu de un stomac gol. Rolul său este de a oferi material de reconstrucţie pentru ciclul de reparaţii de peste noapte (proteine şi grăsimi, vei înţelege curând).

Iar după ce bei sucul, după formula clasică : 3-4 tipuri de legume (incluzând frunze verzi) şi 1-2 tipuri de fructe (opţionale), aşteaptă o oră până să mai mănânci şi altceva.
Dacă simţi că stomacul tău încă nu este gol seara, când este timpul să bei sucul, mai bine sari peste suc şi mănâncă doar o salată mai târziu, cu nişte grăsimi sănătoase adăugate.

6. CONSUMĂ ZILNIC NUCI/SEMINŢE HIDRATATE, DUPĂ SUCUL DE SEARĂ

Ai nevoie de grăsimi sănătoase în fiecare zi, pentru echilibrare hormonală, ungerea articulaţiilor, putere de concentrare şi un ficat fericit. Cantitatea trebuie să fie foarte mică, cât iei într-o lingură. Aceasta e unitatea ta de măsură. Aprox. 4-5 mieji de nucă, 10-15 migdale , etc.
Seminţele şi nucile trebuie să fie lăsate la hidratat de dimineaţă.
Ştii, cine mănâncă nuci/seminţe înmuiate, o să aibă cea mai fină şi luminoasă piele.

7. SEARA CONSUMĂ DOAR PRODUSE DE POST, UŞOR DIGERABILE

Sucul de seară şi grăsimile sănătoase acoperă complet nevoile tale nutritive. Orice altceva mai mănânci, consumi din poftă şi obişnuinţă, iar nu din foame reală. Digestia consumă energie şi poate bloca procesul de reparare de peste noapte, aşadar, mâncarea trebuie să fie de post, uşoară şi puţină.
Te încurajez cu un pont: va dura minim 1 săptămână să te obişnuieşti să mănânci aşa puţin seara. Dar îţi garantez că te vei obişnui.
Şi vei zbura dimineaţa la prima oră.

Dar dacă eşti plecat, nu ai suc, eşti la munte, etc, respectă regula de a mânca seara doar produse de post, nimic de origine animală. Motivul? Produsele animale se digeră în minim 4 ore, iar tu noaptea trebuie să te reconstruieşti şi vindeci, iar nu să munceşti de zor la digerat o cină copioasă.

Însă ori de câte ori ai ocazia (adică ai acces la suc, la salate, la legume gătite uşor, rezumă-te la acestea şi ocoleşte neapărat carbohidraţii complecşi (cartofi, făinoase, mălai, orez,năut, fasole boabe, mazăre, linte, paste, cereale). Da, carbohidraţii complecşi îngraşă seara. Secretul spiriduşilor este acesta: cina alcatuită din suc şi nuci/seminţe şi cel mult, nişte legume după, dacă mai simţi nevoia.

8. LA ORELE 21:00- 22:00 , SĂ AI DEJA STOMACUL GOL

Când stomacul este gol, înseamnă că energia ta este folosită în favoarea reconstrucţiei, iar nu pentru digestie. Organismul tău ştie să se repare încontinuu, trebuie doar să îl laşi să îşi facă treaba. Iar asta se întâmplă în timpul ciclului de reparaţii nocturn, dar numai cu un stomac gol toată noaptea.
Somnul de noapte cu stomacul gol este ADEVĂRATUL SOMN DE FRUMUSEŢE

9. FĂ SPORT DE 5 ORI PE SĂPTĂMÂNĂ , CÂTE O ORĂ

Nu există regim de slăbit sănătos fără sport. Iar sportul se face zilnic, pentru că eliminarea toxinelor trebuie să se facă zilnic, iar furnalele tale, metabolismul tău, trebuie ţinute în priză zilnic. Sportul este singurul care îţi măreşte arderile şi îţi transformă corpul armonios.
Cine face sport minim 5 ore pe săptămână, arde mai multe calorii şi când doarme. La propriu şi vei înţelege în sesiunea despre glicogen, de ce.
Deci…?

10. BEA ZILNIC 33 GRAME APĂ/KG CORP

Toate procesele din corpul tău, că vorbim de arderi, de curăţare internă, de reconstrucţie, de digestie sau comenzi hormonale , toate au loc în prezenţa apei.
Aşadar, hidratează-te zilnic conform formulei de mai sus, pentru a uşura procesul tău de transformare într-un spiriduş autentic.
Şi unde mai pui că o piele hidratată arată tânără şi tonifiată.
Dacă până în prezent nu obişnuiai să bei suficientă apă, te rog să nu creşti brusc cantitatea, ci maxim cu 100ml pe zi, pentru a da timp rinichilor să se adapteze.

CURA MASTER DETOX

Se recomandă o cură Master Detox 7
zile (sucuri + supă detox + superalimente)
urmată de Basic Detox 7 zile (sucuri + supe
+ salate + pește + alimente preparate la foc
(legume, semințe, cereale fără gluten) +
superalimente).

INFORMAȚII GENERALE DESPRE
CURA DE DETOX

În timpul detoxifierii, nu se vor consuma:
Cafea, ceai negru, zahăr sub nicio formă,
îndulcitori, alcool, lactate și alte produse de
proveniență animală și gluten.
În timpul curei de detoxifiere, este
recomandat să faceți 30 de minute de mișcare
zilnic. Se recomandă mișcarea ușoară –
plimbare în pas alert, mers cu bicicleta,
dans, înot, alergare ușoară. Nu este de dorit
un efort fizic exagerat deoarece aportul de
calorii este mai scăzut în această perioadă.
Se recomandă sesiuni de respirație
adâncă și meditație. Detoxifierea vizează
atât corpul cât și mintea, de aceea este de
dorit să rezervați câte 15–20 minute pe zi în
care să fiți singuri, liniștiți și în care să vă
relaxați mintea.
Seara, înainte de culcare, de 3–4 ori/
perioada de detox, este binevenită o baie
detoxifiantă cu sare roz de Himalaya.
Mineralele vor penetra pielea, toxinele vor
fie liberate, iar fluxul energetic al corpului va
fi activat și echilibrat. Baia va dura maxim
20 de minute.

SUPLIMENTE NUTRITIVE
RECOMANDATE:
1. Probiotice – se administrează seara,
înainte de culcare, cu un pahar cu apă plată
2. Spirulină / Chlorella / Iarbă de grâu/
Kelp
3. Psyllium pudră – folosită în special
în caz de constipație sau pentru scădere în
greutate, se administrează înaintea meselor,
împreună cu un pahar mare de apă plată (este
importantă consumarea de lichide când se administrează pudra de psyllium) – opțional
4. Un complex de multivitamine și
minerale (se vor integra în program în
funcție de instrucțiuni, de obicei de 2 ori/zi)
– opțional

PROGRAM ZILNIC RECOMANDAT
ÎN PERIOADA DE DETOXIFIERE
07.30 – 300 ml apă călduță cu lămâie și
ghimbir.
Beți apă fără grabă, rolul apei este de
purificare a organismului.
08.00 – Suc detox dimineața
09.30 – Supliment verde (zilele 1, 2, 3, 6,
7) sau Liver Flush (zilele 4, 5)
11.00 – Suc detox verde alcalinizant
12.30 – Supă detox (opțional)
14.00 – Suc detox prânz
15.30 – Supă detox (opțional)
17.00 – Suc detox verde alcalinizant
18.30 – Supliment verde (zilele 1, 2, 3, 6,
7) sau Liver Flush (zilele 4, 5)
20.00 – Shake detox seara
21.30 – Suplimente Probiotice + Apă
alcalină în cazul în care suplimentul verde
ales conține probiotice în compoziție,
suplimentul cu probiotice de seară se va lua
doar în zilele 4, 5; în cazul în care suplimentul
verde nu conține probiotice, suplimentul
probiotice de seară se va lua zilnic).
Oricând, pe parcursul zilei – Supă detox
(maxim 1 litru; la senzație de foame sau în
loc de altă masă în caz că nu puteți sau nu
aveți timp să o pregătiți).
Orarul meselor poate să difere în funcție
de programul obișnuit al fiecărei persoane.
Este de dorit să se mențină distanțele între
mese și de asemenea, orele de masă să fie
aproximativ aceleași de la o zi la alta. De
exemplu, dacă obișnuiți să vă treziți cu o oră
mai târziu, tot programul se va decala cu o
oră, etc. De preferat, să vă culcați la maxim
22.00. Pentru fiecare tip de suc (dimineață,
prânz, seară, suc verde) aveți la dispoziție
mai multe variante pe care le puteți alterna
în funcție de ingredientele pe care le aveți la
îndemână sau în funcție de gustul preferat.
Dacă există o variantă de suc pe care nu o
puteți bea, alegeți din celelalte variante
aferente aceleiași mese. Fiecare suc ar trebui
să fie de 500 ml. În funcție de storcător,
cantitățile de legume/fructe vor fi ajustate
astfel încât să obțineți 450–500 ml suc la
fiecare masă.
În seara dinaintea primei zile de
detoxifiere, înmuiați 2 linguri de semințe de
in într-un castron mare cu apă fierbinte.
În prima zi de detox, strecurați semințele
de in pe care le-ați pus la înmuiat peste
noapte și beți numai lichidul. Acesta vă
asigură curățarea colonului, așa că este de
dorit să fiți acasă în ziua respectivă. Dacă
nu puteți sta acasă, pregătiți semințele de in
pentru o zi de weekend oricare ar fi aceasta
în programul de 7 zile.

REȚETE:
SUPA DETOX:
Rețetă supă detox – Înnăbușiți legumele
următoare și beți numai supa:
6 morcovi
3 cartofi albi mari
4 ridichi
1 țelină mare
1 cățel de usturoi
2 rădăcini de pătrunjel
2 cepe albe/roșii
¼ varză albă/roșie
Puneți într-o oală de 3 litri. Adăugați
legumele și dați în clocot. Reduceți focul,
puneți capac oalei și fierbeți la foc mic timp
de 2 ore. Strecurați legumele și obțineți supa
clară. Puteți prepara cantitatea necesară
pentru 2–3 zile. Păstrați la rece și încălziți
înainte de servire.

SUC DETOX DIMINEAȚĂ:
Varianta 1
2 mere verzi
1 pară verde
1 caserolă căpșuni
1 lămâie fără coajă
1 cm ghimbir
Varianta 2
1 măr
½ caserolă de căpșuni
2 morcovi
½ lămâie fără coajă
2 frunze de salată romană/salată verde
Varianta 3
1 mango
½ ananas
o mână de frunze de spanac
1 lime fără coajă
1 ceșcuță de apă de cocos
1 vârf cuțit de piper cayenne opțional
Varianta 4
1 portocală curățată
3 morcovi
1 măr verde
1 lime fără coajă
Varianta 5
½ ananas
2 mere
1 bulb fenicul
1 cm ghimbir
1 linguriță suc aloe vera
Varianta 6
1 rodie
1 cană de boabe de struguri
1 măr
Varianta 7
1 cană de coacăze (le puteți cumpăra
congelate vrac și le decongelați înainte de
folosire)
½ caserolă căpșune (identic ca mai sus
dacă nu găsiți proaspete)
1 linguriță suc aloe vera
1 portocală fără coajă
Se storc fructele, apoi se adaugă sucul de
aloe vera.

SUC DETOX PRÂNZ:
Varianta 1
1 cartof dulce crud
1 cm ghimbir
1 păstârnac rădăcină/1 fenicul
2 morcovi
½ lămâie fără coaja
1 vârf de cuțit de piper cayenne (opțional)
Varianta 2
3 morcovi mari
¼ varză albă
1 cană frunze verzi coriandru/pătrunjel
¼ lămâie curățată de coajă
Varianta 3
½ cartof dulce crud
3 morcovi
1 castravete
½ cm turmeric sau o linguriță praf
turmeric
½ linguriță scorțișoară pudră (opțional)
Varianta 4
2 morcovi, 1 măr verde
1 cană de dovleac curățat și tăiat cubulețe
½ linguriță scorțișoară
Varianta 5
4 rădăcini păstârnac
2 mere
1 sfeclă mică/1 cartof dulce
1 cm ghimbir
1 cm turmeric sau 1 linguriță pudră
turmeric
Varianta 6
6 Roșii cherry
2 morcovi
1 ardei gras
½ sfeclă crudă/1 cartof dulce
1 castravete
¼ căpățână de varză
Varianta 7
O mână de germeni de lucernă/brocoli
4 tulpini de țelină/1 bulb fenicul
1 castravete
3 buchețele de broccoli
O căpățână de usturoi

SUC VERDE ALCALINIZANT:
Varianta 1
2–3 frunze de varză
1 mână de frunze coriandru
1 mână de frunze mentă
2 mere
½ lămâie fără coajă
½ cană apă alcalină
Varianta 2
2–3 mere verzi
½ castravete
2 frunze varză creață
O mână de frunze de pătrunjel/coriandru
sau mentă
Varianta 3
1 măr verde
2 kiwi
1 lime fără coajă
1 mână de frunze de spanac
2 tulpini de țelină/1 fenicul
Varianta 4
6 frunze de salată romană
o mână de frunze de coriandru
½ lime fără coajă
½ ananas
Varianta 5
½ varză albă sau creață
1–2 legături de pătrunjel/leurdă/spanac
(aprox. 100 ml doar din pătrunjel)
½ lămâie
Se poate adăuga un praf de sare de mare
Varianta 6
2 mere verzi
1 lămâie fără coajă
1 cm ghimbir
½ castravete
1 vârf piper cayenne (opțional)
Varianta 7
2 pere verzi
1 măr verde
½ castravete
1 mână de frunze de spanac
1 mână de germeni de broccoli sau de
lucernă
În orice variantă de suc verde, se va
adăuga apă alcalină, la nevoie.

SHAKE DETOX DE SEARĂ:
Varianta 1
2 căni migdale înmuiate și stoarse
4 cești apă alcalină
2 castraveți
2 tulpini de țelină apio
2 mâini de frunze de spanac
Se prepară mai întâi laptele de migdale
cu ajutorul unui blender. Se pun migdalele
înmuiate și stoarse împreună cu apa și se
amestecă 2–3 minute. Se strecoară lichidul
să nu rămână resturi de migdale nemăcinate.
Se storc în juicer ingredientele pentru
sucul verde și apoi se amestecă cu laptele de
migdale deja preparat.

Varianta 2
1 cană lapte de migdale
câteva frunze mari de varză creață
¼ avocado
¼ mango sau ¼ ananas sau 1 măr sau
1 pară
câteva frunze de mentă
Toate ingredientele se amestecă în
blender. Dacă varza este prea dură se va
stoarce separat înainte și se va adăuga sucul
în blender.

Varianta 3
1 banană
o mână de frunze de spanac (eventual se
stoarce sucul înainte și se adaugă în blender)
1 ceașcă afine sau mix de fructe de pădure
1 cană lapte de migdale
1 lingură de semințe chia
Toate ingredientele se amestecă în
blender. Se servește imediat după preparare.

ALTE REȚETE UTILE:
Ceai de ginger și turmeric – recomandat
datorită proprietăților antiinflamatorii,
anticancerigene (turmericul este unul dintre
cele mai puternice alimente antitumorale)
și detoxifiante. Poate fi introdus în dieta
normală, atât pe parcursul detoxului cât în
special după dieta detox.
250 ml lapte de migdale sau lapte de orez
(fără zahăr)
2 linguri pudră de turmeric
1 lingură ghimbir ras
6 picături de stevia (opțional, pentru gust)

Puneți laptele de migdale într-o crăticioară
și încălziți încet pâna ajunge la temperatura
camerei. Separat, într-o cană puneți
turmericul și ghimbirul. Adăugați câte o
cantitate mică de lapte călduț și amestecați
până se formează o pastă lichidă. Adăugați
încet încet tot laptele și amestecați. La final,
puteți adăuga picăturile de stevia.

Liver Flush (detoxifiant pentru ficat)
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline
extra virgin, ½ ceașcă de zeamă de lămâie,
3–5 căței de usturoi, 2 cm rădăcină de
ghimbir, ½ gr piper cayenne, sucul proaspăt
de la o portocală.
Puneți toate ingredientele într-un blender
și amestecați bine. Puteți servi 2 porții de
Liver Flush/zi.

Supliment verde – poate fi un shot de
iarbă de grâu/spirulină/kelp/chlorella sau o
combinație a acestora. Toate au proprietăți
excelente de alcalinizare a organismului,
detoxifiere și prevenire a unei boli
canceroase.

Iarbă de grâu, pulbere de spirulină bio,
pulbere de Chorella bio și apă alcalină,
alături de alte produse naturiste și
suplimente nutritive de calitate găsiți pe Bulevardul Victoriei nr.21, Sibiu

prana-center-logo-whitex220

© Prana Center Sibiu